Autocolantele de perete cu model repetitiv reprezinta un mod distractiv si creativ de a decora orice suprafata. Dar ele pot fi, de asemenea, intimidante, deoarece nu sunt insotite si de o schema de aplicare. Pentru a veni in intampinarea voastra si pentru a va inspira in fata unui perete gol, vrem sa va aratam cele mai frecvente modalitati de utilizare si distantare ale acestor stickere.
Simetrie perfecta sau modele aleatorii?
Primul lucru pe care vi-l recomandam sa-l faceți este sa decideti daca vreti sa aveti un design perfect simetric sau aleatoriu. De obicei alegem unul aleatoriu, deoarece simetria adevarata poate fi greu de realizat atunci cand masurati manual si lucrati cu un perete mare si gol.
Modele simetrice
Daca va decideti asupra unui aspect simetric, partea dificila va fi de a obtine acele randuri lungi drepte, dintr-o parte a peretelui si pana in capatul opus. Avantajul modelului simetric este ca ofera efectul unui tapet.
Pentru a obtine un model perfect, trebuie sa masurati mai intai peretele, apoi sa decideti cate randuri / coloane de autocolante doriti si sa calculati in final distanta dintre ele.
Patrat sau Dreptunghi:
Model incrucisat:
Modele aleatorii
Cel mai simplu model este de fapt acelasi model pe care l-am mentionat mai sus, insa pozitionat fara a respecta simetria. Pur si simplu plasati mai intai autocolantul din mijloc si apoi lipiti inspre exterior, plasand urmatoarele 4 autocolante in colturi, creand o cruce diagonală.
Retineti ca un model aleatoriu si placut vizual este, de fapt, destul de greu de realizat. Problema cu plasarea total aleatorie este ca este destul de usor sa lasam spatii mari pe o parte, in timp ce avem aglomerari de stickere pe cealalta.
Un mod distractiv de a folosi stickerele cu model repetitiv este de a le grupa. Gruparea lor poate fi creata pe mijlocul peretelui sau poate sa aiba ca punct central un obiect, ca de exemplu un tablou sau o oglinda.
Grupare centrala:
Grupare in jurul obiectului:
Gruparile care pornesc dintr-un colt sunt o optiune buna daca utilizați autocolante buline sau stelute, insa rareori functioneaza cu alte forme.
Grupare in colt:
O alta modalitate excelenta de a utiliza autocolantele buline sau picaturi de ploaie este modelul cascada in care autocolantele sunt plasate foarte apropiat (incepand de la tavan sau de la un raft) si apoi din ce in ce mai distantate pe masura ce va deplasați in jos de-a lungul peretelui.
Model cascada:
De cate stickere am nevoie pentru peretele meu?
Spatierea stickerelor pe perete tine de gust si preferinta personala. Noi recomandam pentru modelul cu buline sa lasati aproximativ 30-50 cm intre ele. Deci, pentru un metru patrat aveti nevoie de aproximativ 9 – 12 buline. Pe o coala sunt 20 de buline de 5×5 cm, ceea ce ar trebui sa fie suficient pentru aproximativ 2 metri patrati. Daca doriti sa creati grupari sau modele cascada aveti nevoie de un numar mai mare de stickere.
Speram ca acest articol va ofera cateva idei despre cum sa va decorati camerele. Unul dintre cele mai mari avantaje ale stickerelor de perete este ca acestea sunt temporare, asa ca nu va fie frica sa incercati modele noi si indraznete.
Tot ce trebuie sa faceti este sa aruncati o privire asupra stickerelor cu model repetitiv din colectia noastra si sa dezlantuiti artistul din voi.